Omkring snerydningen

Omkring snerydningen

Der har været lidt usikkerhed omkring aftalen med snerydning, og i den forbindelse er der stillet spørgsmål til hvad vi egentlig har af aftale omkring snerydning. Samtidigt har vi erfaret at nogle mener at der måske har været saltet lidt rigeligt i forhold til hvad der har været nødvendigt.

Grundejerforeningen har en aftale med Christian Mejnertsen (Søstrup), og for at præcisere det, er aftalen som følger:

  • Vi fortsætter den nuværende aftale, hvor Christian vurderer hvornår det er nødvendigt at salte/rydde sne, men…
  • Han skruer en smule ned for hvornår der skal saltes, således at vi på den måde prøver at undgå at få saltet hvor der er nogle der ikke ville synes at det var nødvendigt
  • Vi undlader at præcisere det nærmere (antal millimeter sne, grænser for forventet temperatur, osv.), og undlader derfor at lave en decideret skriftlig aftale. Dette var et ønske fra både Christians og vores side
  • Aftalen fortsætter (også fremadrettet de næste år)

Det skal i samme ombæring tilføjes at budget og omkostninger til snerydning er en ret så variabel størrelse. Det afhænger ret meget af vejret, som bekendt er svært at kontrollere, og det betyder at der nogle år vil skulle bruges mange penge på snerydning, og andre år vil vi måske kunne nøjes med at bruge færre penge.

Bestyrelsen er trygge ved at lade Christian vurdere hvornår det er nødvendigt at salte, og dertil skal det også tilføjes at han naturligvis kan ”ramme forkert” i forhold til hvordan vejret vil arte sig indenfor de kommende timer. Det kan vi imidlertid også, og derfor vil vi hellere lade Christian vurdere det, eftersom vi tror på at han har større erfaring på området end os.

Hvis og såfremt at det skulle være os der bestemte hvornår han kørte og ryddede og saltede, skulle han vide det senest kl. 20:00 dagen før, hvis vi stadig skulle nå at være først på ruten. Ellers ville vi være sidst på ruten, når maskinerne kom tilbage fra Holbæk, og så ville det ikke give så meget mening.